Bespaar 5€ met coupon SMILE5 alleen deze week! (gebruik op het winkelwagentje)

Veelgestelde vragen

Alles wat u moet weten over tanden bleken

Hoe kan ik witte tanden krijgen?
Er zijn meerdere methodes om uw tanden te bleken. De volgende productvergelijking toont de verschillende bleekmethodes met de bijbehorende voor- en nadelen.

Product-vergelijking

  • Bleekkracht
  • Veiligheid & resultaat
  • Moeilijkheid
  • Tandartscontrole
  • Kosten

Opalescence Whitening Tandpasta

  • $

Bleekstrips, pennen & -gels zonder peroxide

  • $$

Voorgevormde bitjes (‘Thuis bleken’)

  • $$

Thuis bleken van de tandarts

  • $$$

Power-bleken bij de tandarts

  • $$$$$$
Wat is thuis tanden bleken en hoe gaat het in z'n werk?

Thuis tanden bleken is een proces waarbij verkleuringen in het tandglazuur lichter worden gemaakt. Op deze manier kunnen gele tanden weer wit worden.

Al onze bleeklepels worden in een laboratorium op maat gemaakt door ervaren tandtechnici. Voor we een op maat gemaakt bitje voor u kunnen maken, moet u eerst thuis een gebitsafdruk maken met behulp van ons eenvoudig te gebruiken systeem. Met die afdruk kan een bleeklepel worden gemaakt dat precies is afgestemd op uw tanden. Deze bitjes zitten niet alleen beter, maar zijn ook effectiever dan voorgevormde bleekbitjes (heetwaterbitjes).

De op maat gemaakte bleeklepel met de actieve bleekoplossing van Opalescence houdt u 2-3 uur per dag in. Veel mensen merken al meteen dat hun tanden witter zijn, maar het optimale resultaat wordt bereikt na een behandelingsperiode van een week.
Hoe wit zullen m'n tanden zijn na de behandeling?
Na het professioneel bleken van uw tanden met Smiletastic, net zoals dat bij de tandarts gebeurt, zullen uw tanden tot 16 keer witter zijn.
Kan iedereen z'n tanden bleken?
In principe kan iedereen die 18 jaar of ouder is en een gezond gebit heeft (d.w.z. zonder cariës) zijn of haar tanden zonder problemen bleken.

Moet ik naar de tandarts voor ik Smiletastic ga gebruiken?
Nee, u hoeft niet naar de tandarts als u een gezond gebit heeft zonder cariës. Als u regelmatig op controle gaat, kunt u Smiletastic probleemloos gebruiken.
Zijn er risico's aan verbonden?

Uit langdurig onderzoek is gebleken dat bleekbehandelingen die op een juiste en professionele wijze worden uitgevoerd, zoals die van Smiletastic, het tandglazuur niet beschadigen.

Verkopen jullie bleekgel met meer dan 16%, e.g. 20% of 35%?

Nee, deze mogen uitsluitend gebruikt worden in tandartspraktijken. U vindt meer informatie bleekgel 35% hier o bleekgel 20% hier.

.
Wat zijn op maat gemaakte bleeklepels?

Op basis van uw gebitsafdrukken maken wij in ons tandheelkundig laboratorium perfect op maat gemaakte bleeklepels voor u. Dit is dezelfde methode die tandartsen gebruiken. Op maat gemaakte bleeklepels zitten niet alleen prettiger, maar zijn bovendien effectiever dan voorgevormde bitjes, omdat de gel precies op de juiste plaats kan worden aangebracht en niet kan lekken. Dit zorgt ervoor dat uw tandvlees niet geïrriteerd raakt of zelfs gaat branden.

Hoe belangrijk zijn op maat gemaakte bleeklepels?

Heel belangrijk! Alleen met een bitje dat goed op uw gebit aansluit, kunt u uw tanden veilig en effectief bleken.

Voorgevormde bleeklepels zoals die van ThermoForm (heetwaterbitjes) zijn lang niet zo effectief, omdat de bleekgel hiermee hoogstwaarschijnlijk niet gelijk over de tanden verdeeld wordt. Dit kan uiteenlopende resultaten tot gevolg hebben. Verder loopt u de kans dat de bleekgel uit het bitje lekt, wat ertoe kan leiden dat het tandvlees geïrriteerd raakt of zelfs gaat branden.

Na het bestellen

Moet ik de bleekgel ophalen bij de tandarts?
Nee, we sturen de bleekgel naar u toe.
Wat moet ik als eerste doen als ik het pakketje heb ontvangen?

Om het op maat gemaakte bleeklepel te kunnen produceren, hebben we afdrukken van uw tanden nodig. Onze bleekkit bevat alle benodigde materialen en gedetailleerde instructies voor het maken van uw gebitsafdrukken. Volg de eenvoudige stappen en stuur de afdrukken naar ons op. Zoals u zult zien in de introductievideo is het een zeer eenvoudig proces waarvoor geen medische kennis vereist is:

Als we uw gebitsafdrukken hebben ontvangen, beginnen onze tandtechnici met het maken van uw op maat gemaakte bleeklepels. De bitjes zullen binnen een paar dagen klaar zijn en worden dan naar u opgestuurd.

Nu kan het bleken beginnen: vul het bitje van kies tot kies met een gelijke laag gel. Gebruik niet meer dan een kwart spuit per bitje. Houd het bitje twee uur lang in. Als u gevoelige tanden heeft, kunt u ook beginnen met één uur en de draagduur dan langzaam opvoeren tot twee uur. Veel mensen merken al meteen dat hun tanden er witter uitzien, maar het optimale resultaat wordt bereikt na een behandelingsperiode van een week!
Wat moet ik doen als de gebitsafdruk niet gelukt is?
Als de gebitsafdruk niet gelukt is, sturen we u twee nieuwe afdruklepels. Zorg ervoor dat u de instructies precies opvolgt.Als u nog steeds vragen heeft over het maken van de gebitsafdrukken, kunt u altijd contact met ons opnemen per E-Mail.

Tijdens de behandeling

Hoeveel bleekgel is er nodig voor elke behandeling?

Vul het bitje van kies tot kies met een gelijke laag gel. Gebruik niet meer dan een kwart spuit per bitje. We raden aan de 16% bleekgel 2 tot 3 uur per dag in te houden.

De Smiletastic Pro-set bevat 4 spuiten, wat voldoende is voor een bleekbehandeling van een week. Dit komt overeen met de behandelingsduur die door tandartsen wordt aangeraden.

Bekijk onze video en leer in slechts 1 minuut hoe u uw tanden kunt bleken met Opalescence:
Was ist das Smiletastic App?
Um die Gesundheit deiner Zähne und ein optimales Bleachingergebnis sicher zu stellen, kannst du mit der Smiletastic App regelmäßig deine Bleichergebnisse mittels Foto dokumentieren. Die Fotos werden täglich von Herrn Dr. Dufek analysiert, um dir Tipps und Hinweise für ein optimales Ergebnis zu geben.

Na het bleken

Waar moet ik op letten na de bleekbehandeling?

Poets na het bleken uw tanden en maak de bitjes schoon met uw tandenborstel en water.

Wacht minstens tot 1 uur na de bleekbehandeling met het eten of drinken van voedsel of drankjes die zuur bevatten.

Voor het beste resultaat is het aan te raden koffie, thee, rode wijn en nicotine te vermijden tijdens de gehele duur van het bleekproces.
Hoe lang is het resultaat van het bleken merkbaar?

Normaal gesproken zijn de resultaten ongeveer een jaar merkbaar, maar dit hangt grotendeels af van uw gewoontes. Roken of de consumptie van donker gekleurde dranken (zoals koffie of thee), evenals rode wijn, kunnen verkleuring van uw tanden tot gevolg hebben.

De bleekbehandeling kan al na zes maanden worden herhaald, en idealiter na een jaar. Op deze manier zullen uw tanden altijd mooi wit blijven. U kunt hier nieuwe gel bestellen.
Hoe vaak dient het bleekproces te worden herhaald?
Om uw tanden wit te houden, kunt u het proces op z'n vroegst na zes maanden herhalen, maar idealiter na een jaar. U kunt hier nieuwe gel bestellen.

Algemene informatie

Kan ik mijn tanden bleken als ik kronen heb?
U hoeft zich geen zorgen te maken over vullingen, kronen of facings, want de bleekgel bleekt of beschadigd deze niet. Aangezien kronen of facings vaak lichter zijn dan uw echte tanden (ze verkleuren namelijk niet door wat u eet en drinkt), zorgt de bleekbehandeling ervoor dat al uw tanden even wit worden.
Ik heb al op maat gemaakt bleeklepels. Kan ik ook alleen de bleekgel kopen?
Ja, we verkopen de Opalescence-bleekgel per 4, of 8 stuks. Dit is dezelfde bleekgel die we verkopen in onze Smiletastic Pro- en professionele tandartspraktijken. De gel kan in alle bitjes op dezelfde manier gebruikt worden als uw vorige bleekgel.
Mijn op maat gemaakte bleeklepels zijn zoekgeraakt of kapotgegaan. Hoe kan ik ze vervangen?

Als uw Smiletastic-bitjes zijn zoekgeraakt of kapotgegaan, kunt u hier nieuwe bestellen. Dit kunt u per E-Mail doen.

Vragen?

Stuur ons een E-Mail.

E-Mail
Top